Meteen naar de inhoud

Huidig bestuur

Ori

22e bestuur der Studievereniging T.W.I.S.T., 2023-2024
Van links naar rechts: (boven) Thijs de Groot, Emile Hertog, Horea Marinescu (beneden) Łukasz Al-Darawsheh, Charlotte Wennekes


Emile Hertog [eɪ̯ˈmilˁ ɦɛɻt̪ɔχ] (hij/hem)
Voorzitter

Hoi iedereen, mijn naam is Emile en ik ben een tweedejaars student descriptieve taalwetenschap met een grote plek in mijn hart (en brein) voor Romaanse talen. Dit jaar zal ik de rol van Voorzitter in T.W.I.S.T. vervullen, wat betekent dat ik de enerverende taak krijg om het gezicht van de vereniging te zijn. Naast mijn leven bij de uni en bij T.W.I.S.T. heb ik ook een privé-leven (shockerend, toch?). Als ik een langere tijd vrije tijd heb reis ik graag naar andere landen, of het nou met vrienden of alleen is. Voor de korte periodes aan vrije tijd zijn mijn favoriete bezigheden scouting, naar feesten en concerten gaan, of gewoon naar muziek luisteren (vooral in verschillende talen! Ik ben voor een reden een taalwetenschapper 🙂 ) Ik kijk er naar uit om meer in verbinding te staan met T.W.I.S.T. het aankomende jaar, en ik hoop om haar geweldige leden nog beter te leren kennen <3.

Horea Marinescu [ˈho̞.ɾe̯a ma.ɾi.ˈne̞s.ku]
Secretaris

Salut! Sunt Horea, renumit pentru slăbiciunea mea pentru bancurile penibile. Anul acesta eu voi fi secretarul T.W.I.S.T., deci sper din tot sufletul că veți citi toate mail-urile pe care le veți primi de la mine, deoarece fiecare va fi compus cu dragoste și hărnicie. Alături de Łukasz sper că voi fi un reprezentant bun în consiliul T.W.I.S.T. pentru ceilalți studenți veniți din străinătate. Pe lângă funcția mea în consiliu, mai sunt și un student în anul trei la lingvistică descriptivă, limbile caucaziene pasionându-mă în mod special. În afară de lingvistică, printre hobby-urile mele mai au loc și învățatul despre alte țări și culturi, muzica și jocurile de societate.

Thijs de Groot (hij/hem)
Penningmeester

Hoi, ik ben Thijs en zit nu in het tweede jaar taalwetenschap. Ik ben de weg van taal en kommunikatie en van beschrijvend ingeslagen. Om de tocht nog wat moeizamer te maken, heb ik nog wat kognitie in mijn rugzak gestuwd, want taal is leuk. Daarnaast laat ik graag mijn blokfluiten (en heel soms dwarsfluit) spreken en kom tot zinnen tijdens mijn hardlooprondjes. Ik kan ook hele gesprekken over treinen en trajekten voeren; wees maar niet bang, ik hou me in. Ik ben ook als penningmeester ingeslagen en nu ik toch het woord heb: bewaar je bonnetjes! Nu dat d’ruit is, heb ik tot slot nog de vraag: kent iemand van jullie Domenico Scarlatti? Deze artiest maakt hardste nummers van het hele wilde wstsele. Ik ben benieuwd hoeveel mensen dit daadwerkelijk lezen. Om dit te testen krijgen de eerste zes mensen die ‘hebban olla vogala’ tegen mij zeggen of aan mij sturen van mij een drankje bij eerstvolgende T.W.I.S.T-borrel of feest.

Łukasz Al-Darawsheh [ˈwukaʂ aldaˈrawʂɛ] (wszystkie zaimki)
Commissaris Interne Communicatie

Hej kochani! Jestem studentem drugiego roku języka i kognicji, a do tego od niedawna osobą od komunikacji wewnętrznej w T.W.I.S.T – moje zadanie to głównie komunikacja z Wami, ogarnianie strony razem z Charlotte i wrzucanie waszych najgorszych zdjęć na stronę<3 Lingwistycznie jara mnie składnia, lingwistyka cyfrowa i problemy etyczne modeli językowych. I nie wierzę w samogłoski! Pozajęzykowo, jestem absolutnie nieznośny jesli chodzi o kino – albo arthousowe nudy, albo jakieś absolutnie szalone filmy gatunkowe. Nic pomiędzy. (Doucarnou, Smoczyńska i Weerasethakul 4ever<33). O, i literaturę posttransformacyjną też lubię! Bycie pretensjonalnym durniem to super zabawa (๑>◡<๑)

Charlotte Wennekes (zij/haar)
Commissaris Externe Communicatie

Hoi! 🙂 Ik ben Charlotte en ik ben de assessor extern van T.W.I.S.T. dit jaar. Dit betekent dat ik in contact ben met mensen buiten de vereniging, en ik ben verantwoordelijk voor de website samen met Łukasz. Ik doe Descriptive Linguistics en heb interesse in veel verschillende aspecten van taalwetenschap (al ben ik geen groot fan van syntax). Sommige talen die ik vooral leuk vind zijn Kichwa, Welsh en Frans, al kan ik er nog veel meer op deze lijst zetten. Behalve talen/taalwetenschap, hou ik van dieren, gitaar spelen, zingen, films/series kijken, spelletjes doen, en reizen. Ik hou ook van dingen uitstellen dus kom vooral een praatje maken als je me ziet 🙂 Zin om jullie te zien bij activiteiten!!

Wat betekent elke bestuursfunctie?

VOORZITTER
De voorzitter van de vereniging begeleidt het bestuur en de vereniging. Dit houdt in dat diegene de bestuursvergaderingen leidt en de ALV’s (Algemene LedenVergadering). Om een vergadering te leiden, maakt de voorzitter eerst een agenda. Op deze agenda komen alle belangrijke punten te staan, zoals commissies, aankomende activiteiten, of andere dingen die heel goed gaan of juist heel slecht.
De voorzitter is ook aanwezig bij externe vergaderingen zoals de VerO (verenigingen overleg), de KleVer (kleine verenigingen overleg) en de StOP (Studievereniging Overleg Platform). Daarnaast zit deze persoon ook in meerdere commissies als begeleidend bestuurslid en probeert aanwezig te zijn bij zoveel mogelijk activiteiten.

SECRETARIS
De secretaris is de schrijver van de vereniging. Huh, schrijver? De secretaris schrijft de notulen tijdens bestuursvergaderingen en ALV’s. Bijna alles uit zo’n vergadering wordt opgeschreven: van belangrijke punten uitgelegd naar opmerkingen van aanwezigen. Naast het schrijven van de notulen is de secretaris verantwoordelijk voor mails beantwoorden die naar diegene is gestuurd en voor het schrijven van de maandelijkse nieuwsbrieven. Net als de voorzitter is deze persoon begeleidend bestuurslid in meerdere commissies, en probeert diegene om externe vergaderingen te volgen en zoveel mogelijk bij onze activiteiten te zijn.

PENNINGMEESTER
De penningmeester van de vereniging is verantwoordelijk voor het geld. Dit bestuurslid houdt de in- en uitgaves bij, maakt een begroting voor het gehele collegejaar en voor alle commissies. Als iemand een vraag heeft over geld, bijvoorbeeld wanneer een commissielid iets moet betalen, kan deze persoon naar de penningmeester toe. Maar het bestuur noch een commissie kan niet zomaar geld uitgeven aan dingen. De penningmeester houdt daarom ook de bonnetjes bij zich. Dit laat een overzicht zien wat waar aan is uitgegeven.
Net als de voorzitter en secretaris probeert de penningmeester bij zoveel mogelijk activiteiten te zijn en zit diegene in commissies.

ASSESSOR
Ons bestuur bestaat uit twee assessoren: een assessor interne communicatie en assessor externe communicatie. Elke assessor doet iets anders binnen de vereniging, maar ze werken heel veel samen. Daarom is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren.
Assessor interne communicatie
Onze assessor interne communicatie is verantwoordelijk voor de communicatie binnen de vereniging. Dit betekent dat diegene verantwoordelijk is voor de sociale media, promotie en het maken van de maandprogramma’s. Daarnaast is deze assessor verantwoordelijk voor de uitstraling van de website, en neemt indien nodig contact op met universiteitsmedewerkers. Deze assessor begeleidt ook meerdere commissies.
Assessor externe communicatie
Onze assessor externe communicatie is verantwoordelijk voor de informatie op de website en de communicatie buiten de vereniging. Dit kan zijn dat diegene in contact komt met andere studie- of studentenverenigingen, maar ook met andere partners. Deze assessor updatet de website waar nodig. Deze persoon is net als de rest van het bestuur een begeleidend lid in meerdere commissies en organiseert de LANGU-dag met onze zusters.